Press "Enter" to skip to content

Copiii ii indeplinesc ultima dorinta. Rasturnare de situatie in cazul inmormantarii artistei Gabi Lunca

Gabi Lunca , doamna muzicii lautaresti, trebuia sa fie inmormantata astazi, dar a fost amanata pana saptamana viitoare. Potrivit informatiilor de ultima ora, trupul neinsufletit al artistei va fi ridicat luni de la Spitalul Judetean Ilfov si transportat la Institutul de Medicina Legala, in vederea autopsiei.

Membrii familiei isi doresc sa o inmormanteze crestineste.

Familia cantaretei a facut o solicitare la DSP, in urma careia a fost aprobata o inmormantare crestineasca pentru Gabi Lunca, chiar un spectacol in memoria marii doamne a muzicii lautaresti, de la care nu vor lipsi porumbeii albi si covorul rosu.

Totodata, familia doreste sa-i indeplineasca acesteia ultima dorinta: aceea de a fi inmormantata alaturi de sotul ei, Ion Onoriu, decedat in 1988.

Familia va deshuma si muta trupul neinsufletit al lui Ion Onoriu, care va fi inmormantat alaturi de sotia lui, Gabi Lunca, tot la Damaroaia. Medicii de la Spitalul Judetean Ilfov au anuntat ca vor tine trupul neinsufletit al solistei in spital pana luni, deci inmormantarea ar putea avea loc marti.

“Asta a fost dorinta mamei mele, sa fie impreuna cu tata si dupa moarte. Vom face tot ce este posibil sa-i indeplinim dorinta. Imi inmormantez ambii parinti”, a declarat Rebeca Onoriu, cu lacrimi in ochi.

Directia de Sanatate Publica nu a acordat, pana la aceasta ora, derogare pentru o slujba crestineasca. Cel mai probabil, Gabi Lunca va fi inmormantata in cursul zilei de marti, 6 aprilie, la Cimitirul Damaroaia, conform protocolului care se aplica in astfel de cazuri.

„Pacienta de 82 ani internata pe 13.03 in spitalul nostru si admisa in STI in 14.04 cu pneumonie SARS-CoV-2 forma severa, afectare pulmonara 90-100%, cu evolutie trenanta si necesar de ventilatie mecanica initial noninvaziva, ulterior intubata pentru ARDS pulmonar.

Ulterior, a dezvoltat disfunctie multipla de organ si a survenit decesul in data de 2.04 ora 20,50. S-au respectat toate protocolalele medicale, pacienta nu a prezentat infectii asosiate actului medical, secretia traheala a fost negativa la intubatie. S-a tinut legatura cu familia si a fost informata permanent de starea pacientei”, au transmis reprezentantii spitalului. continuare 

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *