Press "Enter" to skip to content

Cheagurile de sânge apărute după administrarea vaccinului AstraZeneca au mai făcut o victimă. Un model britanic a murit în Cipru, după prima doză

Stephanie Dubois, un model britanic, în vârstă de 39 de ani, a murit într-un spital din Cipru din cauza unui cheag de sânge, după ce şi-a făcut vaccinul anti-covid cu AstraZeneca.

Prietenii şi colegii au identificat-o pe femeie drept Stephanie Dubois, un model britanic care se stabilise de cinci luni în Cipru. Aceasta a suferit o hemoragie cerebrală şi a intrat în comă, iar duminică a fost declarat decesul, după cum scrie Daily Mail.

Anterior internării, modelul britanic a scris pe reţelele de socializare că se simte rău după ce şi-a făcut prima doză de vaccin anti-Covid, cu serul AstraZeneca. Pe 14 mai, Dubois ea a postat pe Facebook că s-a trezit „tremurând toată”, cu dureri de articulaţii, ameţeli, dureri de cap şi dificultăţi de respiraţie. Ulterior, Stephanie a fost spitalizată într-o unitate de terapie intensivă a Spitalului General din Nicosia, după ce a prezentat simptome de formare a unor cheaguri de sânge.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) urmează să desfăşoare propria anchetă, a anunţat un purtător de cuvânt al organizaţiei serviciilor de sănătate din Cipru, Charalambos Charilaou. În total, autorităţile cipriote anchetează în prezent patru cazuri de tromboză – trei la pacienţi care au fost vaccinaţi cu o primă doză de vaccin AstraZeneca şi unul vaccinat cu o primă doză de vaccin anticovid Pfizer-BioNTech.

Cei care s-au vaccinat cu prima doza a serului de la Astrazeneca este necesar să consulte imediat un medic în caz că apar următoarele semne: dificultățile de respirație, durere în piept, umflarea picioarelor, dureri abdominale persistente, dureri puternice de cap sau vedere în ceață. Alte reacții adverse ar mai fi: petele mici apărute sub piele la locul injecției sau vânătăile în alte parti decât la locul injecției.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *