Press "Enter" to skip to content

Ce îi așteaptă pe români după relaxarea de Paște? Anunțul făcut de Raed Arafat

Raed Arafat, declarații despre măsurile care vor fi luate după relaxarea de Paște.

Românii au avut parte de un Paște mai aproape de normalitate după relaxarea măsurilor. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a mărturisit că vom ptea vorbi despre relaxarea măsurilor în momentul în care procentul vaccinaților va crește. El susține că vaccinarea este singura soluție care ne va deschide drumul spre normalitate, iar România trebuie să țină pasul cu statele care au ajuns deja la un procent de 30% de vaccinați.

„În primul rând redeschidem și relaxăm cu condiția creșterii procentului celor vaccinați. Deci noi mergem pe o campanie de vaccinare pe care am dori să se vaccineze cât mai mulți, paralel cu creșterea numărului vaccinaților se poate vorbi de măsuri de relaxare treptat.

Asta este ceea ce se dorește pe baza experienței și din alte țări care într-adevăr după ce au vaccinat un procent semnificativ din populație și aici vorbim deja de 30% sau peste 30%, vorbim de cifre care ajung la cifre de 50% din populația atunci s-a văzut impactul și reducerea transmiteriiși posibilitatea de revenirea la normalitate”, a declarat Raed Arafat, pentru un post de televiziune.

Medicii de familie se implică în campania de vaccinare împotriva Covid-19

Secretarul de stat MAI, Raed Arafat, a adăugat că medicii de familie se implică în campania de vaccinare, iar comitetul de vaccinare face tot posibilul pentru a crește cifra de vaccinare, iar tot mai mulți oameni să fie informați cu privire la beneficiile vacinării.

„În acest moment din ce știu, avem 10% din populație vaccinată cu ambele doze și încă un procent vaccinat cu o singură doză care așteaptă să se vaccineze cu următoarea doză.

Comitetul de vaccinare a făcut absolut toate eforturile posibile pentru a avea cifre de vaccinare peste tot inclusiv la medicii de familie care va începe în săptămâna care vine.

Deci toate aceste posibilități sunt la îndemâna noastră ca să ieșim din situații în care suntem. Trebuie încurajată lumea să accepte această modalitate de ieșire și asta înseamnă căpătarea imunității prin vaccinare”, a adăugat șeful DSU. scrie wowbiz.ro

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *