Press "Enter" to skip to content

Avocatul lui Traian Băsescu rupe tăcerea! Ce se va întâmpla cu fostul șef de stat

Unul dintre avocații lui Traian Băsescu a clarificat situația fostului șef de stat, care a fost acuzat ieri, de Instanța Supremă, că a colaborat cu Securitatea comunistă.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a stabilit, ieri, că fostul președinte al României, Traian Băsescu, a fost colaborator al Securității comuniste. Una dintre avocatele fostului șef de stat, Eliza Ene Corbeanu, susține că Băsescu nu a săvârșit infracțiunea de fals în declarații. Mai mult, ea a declarat că Traian Băsescu nu își va pierde mandatul de europarlamentar.

Traian Băsescu nu va pierde mandatul de europarlamentar

Ene-Corbeanu mai susține că modificările din Legea nr. 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de șef al statului român nu îi sunt aplicabile și lui Traian Băsescu. Acest lucru înseamnă ceea ce înseamnă că fostul președinte va rămâne cu privilegiile de fost șef al statului român. 

„M-am tot gândit dacă are vreun rost să răspund și public la întrebările pe care le-am primit în legătura cu situația juridică a președintelui Traian Băsescu. Inițial am zis pas, apoi au apărut gladiatorii care au început să măcelărească totul, așa că o zic pe scurt :

– modificările din oct.2021 la Legea 406/2001 privind privilegiile unui fost președinte de stat la încheierea mandatului nu îi sunt aplicabile și președintelui Traian Basescu.

– Traian Basescu nu a săvârșit infracțiunea de fals în declarații

– Traian Basescu nu își va pierde mandatul de europarlamentar”, spune Eliza Ene-Corbeanu. 

Băsescu a fost colaborator al Securității

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis miercuri că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea comunistă. Decizia este definitivă. Traian Băsescu a refuzat să comenteze sentința, însă a ținut să precizeze că va merge la CEDO.

Acum doi ani, în septembrie 2019, Curtea de Apel București a admis acțiunea CNSAS și a decis că fostul președinte a colaborat cu Securitatea comunistă. Fiind nemulțumit de decizie, fostul președinte a atacat decizia, iar din iunie 2020 dosarul a ajuns la Instanța Supremă.

Se pare că Instanța Supremă a menținut decizia primei instanțe, care este și definitivă, ceea ce înseamnă că fostul șef de stat nu poate să o atace.  

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page