Press "Enter" to skip to content

Avertizare meteo ANM. Inca trei zile de instabilitate atmosferica

Avertizare meteo ANM. Ploile continua sa loveasca Romania. Meteorologii au transmis ca toata tara va fi afectata in urmatoarele zile de instabilitate atmosferica si vom avea parte de furtuni, tunete si fulgere, vant si chiar grindina.

Anuntul ANM

Potrivit ANM, in jumatatea de est a tarii si local la munte vor fi averse insemnate cantitativ, descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat grindina.

Ploile vor avea si caracter torential, iar in intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 15-20 l/mp si, pe arii restranse, 25-50 l/mp. Informarea meteo vizeaza intreaga tara si este valabila pana miercuri, la ora 10.00.

Prognoza meteo

Luni, vremea va fi racoroasa, chiar rece in nord-estul si centrul tarii, precum si in zonele montane, unde cerul va fi mai mult noros si va ploua, mai ales sub forma de averse, trecator insotite de descarcari electrice. In restul teritoriului, in special dupa-amiaza si seara, vor fi innorari temporar accentuate si pe arii mai restranse averse ce vor avea si caracter torential si frecvente descarcari electrice, cu precadere in regiunile sudice, scrie romaniatv.net.

In intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe alocuri, cu o probabilitate mai mare la munte si in nordul Moldovei, cantitatile de apa vor depasi 20…30 l/mp. Izolat vor fi conditii de grindina, iar la altitudini de peste 2000 m se pot semnala averse de mazariche si lapovita. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in zona inalta a Carpatilor Meridionali, unde rafalele vor depasi 70…80 km/h, iar local si temporar, mai ales ziua, in majoritatea zonelor cu viteze de 40….50 km/h. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 16 si 23 de grade, iar cele minime intre 7 si 15 grade, usor mai scazute in depresiuni. Pe suprafete mici se va forma ceata.

In Bucuresti, vremea va fi racoroasa si se va mentine in general instabila. Temporar innorarile vor fi accentuate, iar cu precadere in a doua parte a zilei si seara vor fi perioade cu averse si descarcari electrice. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa pot fi mai insemnate si vor fi conditii de grindina. Vantul va sufla slab si moderat, posibil cu intensificari de scurta durata in timpul ploilor. Temperatura maxima va fi de 21…23 grade, iar cea minima de 10…12 grade. continuare 

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *